Minusta

Kulttuurin kummi
– Taiteen turva

Olen syntyperäinen espoolainen, kolmannen polven ammattimuusikko ja ollut aina kova tekemään töitä. Tapiolan kuoron ja Espoon musiikkiopiston kasvattina olen ollut mukana kaupunkimme kulttuurielämässä jo varhain. Johdan työkseni kuoroja ja vapaa-aikani kuluu kaiken muun ohella yhdeksänvuotiaan tyttäreni kanssa. Lasten ja nuorten hyvinvointi on siis myös luonnollisesti lähellä sydäntäni.

Lähdin kuntavaaliehdokkaaksi päästäkseni tekemään töitä erityisesti kulttuuripalveluiden kehittämisen ja monimuotoisen taiteen aseman turvaamisen eteen kaupungissamme. Minulle tärkeitä arvoja ovat sivistys, oikeudenmukaisuus, rohkeus ja luotettavuus, ja koen myös kokoomuksen puolueena puhuvan erityisesti näiden arvojen puolesta.

Lapsuuteni kului 80-lukulaisessa idyllissä Lystimäessä. 90-luvulla vanhempani kuitenkin erosivat ja kokeilin – paikoin rajunkin teini-iän myötä – monia rajoja. Lopulta selvisin hyvin, koska niin Tapiolan kuoro, klassiset instrumenttiopinnot orkestereineen kuin kapakkakeikkoja soittaneet bändinikin pitivät poissa pahanteosta. Musiikki ja sen ympärillä toimineet harrastusyhteisöt toivat sisältöä ja ryhtiä elämään. Omasta kokemuksestani tiedänkin varsin hyvin, miten tärkeää motivoiva tekeminen itselle kiinnostavien asioiden parissa on jokaiselle lapselle ja nuorelle.

Oma paikkani alkoi hiljalleen löytyä Upinniemessä suoritetun varusmiespalveluksen ja Sibelius-Akatemiassa aloitettujen musiikkikasvatusopintojen myötä. Huomasin pian, että minussa on luontaista johtajuutta ja pelisilmää monenlaisiin tilanteisiin. Lukiosta asti ja lähes koko yliopisto-opintojeni ajan tein myös töitä Niittykummun Essolla, kunnes kuoronjohtajan työt nousivat ensisijaiseksi palkkatyöksi – minulle on siis aina ollut tärkeää ansaita itse elantoni.

Sibelius-Akatemian aloitin musiikkikasvatuksen koulutusohjelmassa. Tuolloin oli vielä jokseenkin epäselvää, millä tavalla halusin musiikkia toteuttaa. Kyseisessä koulutusohjelmassa opiskelu käsitti todella laajan alueen musiikin kentällä, joten se sopi itselleni paremmin kuin hyvin. Musiikkikasvatusopintojen puitteissa tehdyt säännölliset harjoittelujaksot alakoulusta lukioon avasivat myös jälleen näkymän koulumaailmaan ja sen haasteisiin. Kuoro instrumenttina alkoi kuitenkin kiehtoa siinä määrin, että vaihdoin koulutusohjelmaa Sibelius-Akatemian kuoronjohtoluokalle. Luokalla opiskelu ja kuoronjohtajan työ veikin täysin mukanaan ja valmistuin musiikin maisteriksi vuonna 2013.

Olen visionääri, kuljen määrätietoisesti ja periksiantamattomasti kohti asetettua tavoitetta. Työssäni kymmenistä äänistä, taustoista ja persoonista koostuvan joukon on myös luotettava visiooni, jotta sen toteuttaminen on mahdollista. Olen perustanut ja uudistanut lukuisia maamme eturivin kuoroja, ja nautin prosessien kehittämisestä ja ongelmanratkaisusta. Luottamustehtäviä on myös kertynyt lukuisista kuoroalan organisaatioista: yhteinen edunvalvonta ja auttamismentaliteetti ovat minulle tärkeitä, ja kuntavaaliehdokkuus on tälle työlle luonteva jatkumo.

Kulttuuri ja taide tarvitsevat puolustajansa.
Täällä ollaan.